Stop met excuses maken!

door Stefan Moerman

Iedereen bedenkt wel eens een excuus om iets niet te doen wat wel zou moeten. Stiekem weet je wel wat nu nodig is om progressie voor jezelf te boeken. Toch blijft het soms lastig om het juiste te doen. In dit artikel gaan we dieper in op smoesjes, excuses en alles wat tegen je werkt. 


Discipline


Uiteindelijk heeft het allemaal te maken met discipline. Wat heb jij ervoor over om dát ene te bereiken wat je zo graag wilt. Daar moet je aan denken als je zit te twijfelen om het goede te doen of dat je kiest voor de gemakkelijke weg. Wat heb jij ervoor over?


Het gaat uiteindelijk allemaal om keuzes maken. 

Ga je Netflix kijken of ga je trainen?

Eet je dat koekje of toch niet?

Ga je je huiswerk maken of ga je nog even gamen?


Allemaal keuzes waarvan je weet wat de juiste keuze is. Toch blijft het lastig om de juiste keuze te maken.


Begin gewoon


Vaak moet je gewoon beginnen met de juiste keuze te maken. Als je eenmaal bezig bent dan zit je zomaar in de flow. Het begin is het moeilijkst. Vanaf daar gaat het allemaal vanzelf.


Discipline met sporten


Een smoesje bedenken om niet te hoeven sporten. Iedereen heeft wel eens een smoesje bedacht waarom hij niet kon sporten. ¨Nog spierpijn, moe, geen tijd, blessure, te druk.¨ Diep van binnen weet je dat het smoesjes zijn en dat je beter wel gewoon kunt gaan sporten. Een goede manier om van die smoesjes af te komen is om je te houden aan een goed fitness schema. Warrior Body heeft zulke schema´s. Kijk eens bij onze fitness schema´s en e-books.


Houdt je aan een schema. Dit zorgt ervoor dat je minder snel een smoesje gaat bedenken. Het is een stok achter de deur.

Zoals Nike het zo mooi zegt :¨Just do it!¨


Heb je vragen over één van onze schema´s? Stuur ons een DM of neem contact met Warrior Body op.