Ben jij al in shape?

door Stefan Moerman

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat je vaak in korte mouwen loopt. Waarschijnlijk loop je zelfs wel regelmatig zonder shirt! Vooral op het strand wil iedereen er goed bij lopen. Maar dan luidt de vraag: heb jij een beetje je best gedaan in de Corona tijd? 


Er is gelukkig nog niets verloren als je dit niet hebt gedaan. Zorg dat je nu begint en er valt nog een hoop te redden.


Als jij de afgelopen weken niet echt iets gedaan hebt aan je lichaam heb je vast wel gemerkt dat je lichaam snel achteruit gaat. Doordat de sportscholen dicht zijn is het lastig om je shape een beetje op pijl te houden. Laat staan om er beter uit te zien. 


Je kunt nog zo goed eten maar als jij niet de juiste krachttraining kunt doen die je voorheen deed, dan zal je lichaam gewoon veranderen. Wij hebben voor jou een kort stappenplan gemaakt waardoor je alsnog kunt flaneren deze zomer!


Stap 1: Accepteren

Accepteer het feit dat je er nu wat minder uit ziet, je bent niet de enige. Zelfvertrouwen begint bij houden van jezelf, doe dat dan ook. Zodra je jezelf accepteert kun je beginnen met werken aan jezelf! Door naar stap 2.


Stap 2: Maak een plan

Je hebt een doel: er goed uit zien deze zomer. Maak hierbij een plan. Hoe vaak per week ga je trainen? Wat voor training ga je aanhouden? Ben je van plan om 3 keer per week een full body te doen en tussendoor cardio of ga je liever voor de 6 daagse split?

Als je er niet uitkomt kun je altijd contact opnemen met Warrior Body. Kijk ook eens bij onze e-books & fitness programma´s, misschien zit er iets voor je tussen!


Stap 3: Compound oefeningen

Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spieren in 1 oefening traint. Denk hierbij aan: squaten, bankdrukken of deadliften. Wij raden deze oefeningen over het algemeen aan omdat je er een betere atleet door wordt. Maar juist omdat je nu niet veel tijd meer hebt zijn deze oefeningen essentieel. Je maakt er meer groeihormonen mee aan, verbrandt meer calorieën en bouwt meer spieren op.


Stap 4: Wees realistisch

Je moet niet teveel van jezelf verwachten. Je hebt nog een paar weken en je moet niet verwachten dat je in een paar weken op Arnold gaat lijken. Wees dus realistisch.


Om jezelf op weg te helpen bieden wij nu een 6 weken fitnessprogramma aan. Voor dit programma heb je geen fitness abonnement nodig. Je kunt het programma dus ook volgen nu de sportscholen nog dicht zijn. En het mooiste is dat je niet alleen krachttraining doet in dit programma, we proberen tijdens dit programma ook echt fit te worden en daar hoort cardio ook bij. Neem eens een kijkje bij onze producten, misschien vind je het wat!


Volg ons ook even op Instagram en Facebook: @warriorbodynl